注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

(● ̄▽ ̄●)雀大人の雀★巢

☆Do you remember me?☆

 
 
 

日志

 
 

琴日好邪……  

2010-08-22 04:00:15|  分类: 谁羡慕像我这样强 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

话说琴日(21号)一早我睇紧异度空间既时候,我手上串石珠係冇同任何物体有任何物理性接触既前提下(我只手同空气除外)就无端端自己断咗……串石珠除咗装饰用之外就係用离劈邪既……

然后晚上我出去唱K,首先就唔记得带荷包,摞翻后发现自己冇带手机,然后係关门既一瞬间发生咗个大杯具——我唔记得带锁匙,可惜既係我捻起既同时亦伴随住我既关门声了……

我係呢度住咗12年……冇记错既话呢次係自小学后第二次唔记得带锁匙……

然后打比老母,老母话距係广东省外……问距后备锁匙係边,距话条后备匙距早就摞走咗了……仲叫我唔好打比姨妈废是姨妈闹距……我当时真係好想妈叉距……

冇办法,难道要我露缩街头几日咩,我唯有稳人翻离开锁,同时再打比其它人求救……好彩係其它人有最终响应之前开锁嗰个电工就帮我开咗把锁了……厉害既万能电工,唔单止识整电制、电线、入墙线、维修家用电器、拆门,装门、装锁,原来距仲识埋开锁……我当场表示我要拜距为师……好等我学识点开人把锁以后可以去开女仔屋企把锁嘛!!!!!哈哈哈哈哈哈哈!(主啊,但愿暴猪看不见~看不见~看不见~看不见~阿门~~~~)

前几日一场病病咗我几日,今日稍为好转居然又发生咁邪既事……我郁闷

各位呢几日稳我倾公事既人唔好意思,我病咗几日耽搁晒D公事,咁岩突然又好多公事都呢几日出现……唉,人毕竟老了,病痛真多,真係随时准备要去见列祖列宗了~而最惨既事就係莫过于又要病得我好辛苦但又病我唔死啊嘛!唉~郁闷~我呢两日内会处理翻好呢D事既了,各位放心……

星期一又要去倾嘢……马勒戈壁的,这可是暑假啊!我的暑假啊!

我最忍受唔到既就係睇住人地放假自己就要忙……可恶可恶可恶~~~~

我决定以后寒暑假尽量不谈国事不搞公事~别说我懒,这是我的原则~

因为最近我悟出了一个道理:人生何苦委屈自己?今朝有酒今朝醉,明日愁来明日忧!若不尽兴,何为人生?倒不如一死以为快也!

  评论这张
 
阅读(130)| 评论(9)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017