注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

(● ̄▽ ̄●)雀大人の雀★巢

☆Do you remember me?☆

 
 
 

日志

 
 

觉醒之日!  

2010-07-26 02:52:13|  分类: 受够 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2010年7月25日,呢一日广州人一洗以前不问世事只会睇八挂杂志娱乐周刊既花痴形象,呢一日广州人再唔係人情冷漠既代言人,呢一日觉醒既广州人用自己既实际行动去令其它人知道咗一件事,就係我地广州人依然係满腔热血既!我地都有自己既思想,自己既尊严,自己既权利,自己既力量!我地仲未死,唔係受人操纵既木偶,唔係不懂反抗既奴隶,更加唔係任人宰割既羔羊!我地之前唔出声,并非我地冷漠自私,并非我地胆小怕事,并非我地唔够POWER,岩好相反係因为我地热情好客,我地不拘小节、待人宽厚,更因为我地广州人有一颗“海纳百川有容乃大”既包容之心!

我地可以包容唔同既文化唔同既人係我地故乡既土地上和平共存,但如果有边个妄图想利用呢点去制造事端以达到自己消灭广州“粤”文化或其它企图既话,即係欺人太甚,即係逼我地拍案而起!我地唔行动唔代表我地唔识反抗,我地唔讲嘢唔代表我地唔识Say no!

  评论这张
 
阅读(80)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017