注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

(● ̄▽ ̄●)雀大人の雀★巢

☆Do you remember me?☆

 
 
 

日志

 
 

知己Party  

2010-06-28 06:45:56|  分类: 一事无成 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

之前一个唔小心摞咗张飞,哈哈,跟住琴日去咗见阿SA,同埋毛迪仲有距两个F一齐去

可怜我因为要带只暴猪去附近安置距,导致我不幸摞咗山顶位既飞……呜

而且好可惜由于係自己抽票成功既所以跟唔到CCT一齐行动

等紧入场既时候,阿SA既爸爸居然係我旁边同我擦肩而过……最大既问题係我当时背对住距所以我居然唔知!

等到我前面嗰位小姐(识既)同距打招呼“Hello sa爹”既时候,距已经行咗系我前面一个身位既地方背对住我了,我先猛然醒悟:啊,SA爹啊……所以好遗憾,冇同距打到招呼……

跟住要排队入去,条队排到非常长,跟住呢个时候,有趣既事情发生了……

阿SA部座驾开咗入离,前面有好大只TVB公仔,全场轰动,条队即刻散咗大半,呢大半既人就係跑咗去追阿SA部座驾……

当然,呢大半既人,唔包括我、毛迪、距两个F、同埋CCT既人,我地见到距地去晒追,不知几开心,因为唔洗排咁长条队,亦笑距地做住部车做咩,又叫距地快D追啦,追多D啦,条队再短D啊……哈哈

跟住~现场情况嘛,省略D讲啦,好似开咗个小型演唱会咁,阿SA分开阶段唱咗4首歌,钟舒漫唱咗两首,洪卓立都唱咗两首,阿SA先出离,为距既新专辑稍作宣传,跟住距有首歌琴日登上榜首,于是有个颁奖仪式,放心啦,我地一定会买你既CD既!

然后钟舒漫出离,讲咗一阵闲计,玩咗个游戏,就唱歌了,第一首歌我唔知叫咩名,第二首歌係“给自己的信”

话说钟舒漫既FANS简直就係疯狂,叫到连钟舒漫自己把声都听唔到,令我当时不禁讲咗一句:喧宾夺主

特别係第二首歌既时候距地更加兴奋,跟住唱既,大叫钟舒漫既……全场除咗台上唱紧歌既钟舒漫,就系距地既声了……

不过对比钟舒漫,我更期待洪卓立出场,因为今次我除咗主要睇阿SA外,就係离睇洪卓立既,当然我去到先知原来洪卓立都离……

钟舒漫退场后,阿SA出翻离,过咗冇几耐,洪卓立就出场了,真係等到我颈都长

同样都係倾咗阵闲计,玩咗个游戏后就唱歌,不过呢次个游戏过程有D搞笑同无奈,所以简略讲下点解

话说阿SA同洪卓立要稳观众同距地一齐玩游戏既时候,下面冲咗好多女既上去台前大叫希望自己被选中

有一个女既被选中上去玩,然后距好开心,跟住保安就上去制止了

但上到台之后,先发现原来距唔识讲广州话既,而且都唔多识听广州话,即係话要用普通语离同距沟通……

但呢个活动从一开始一直都係用广州话讲嘢既,咁即係意味住除咗要台上既司仪同埋阿SA洪卓立外加其余三个玩游戏既观众都要就距……

然后有趣既一幕发生了,司仪时而用广州话提问(对洪卓立嗰组既时候,因为嗰组都识广州话),时而用好似唔多纯熟既普通话提问(对阿SA嗰组时,因为呢个女系阿SA嗰组),然后到咗一个要唱阿SA既歌出离既问题,唱唔到就输,但因为有歌曲限制,可选择既五首歌都係粤语歌,而阿SA嗰组除阿SA外就得嗰个唔识讲广州话既女係女既,导致阿SA好无奈……最后只好由嗰个男既顶硬上唱,嗰一幕真係好搞笑,真係……有D嘢,唔係歧视唔歧视既问题,不过,素质上……心照啦

跟住洪卓立先唱咗首“你好吗”,然后由于距话带咗一首新歌一首旧歌,“新歌”唱完,旧歌係咩呢?我当时之前就估中咗,距果然係唱弥敦道!我最爱既弥敦道啊!呢个时候全场高潮离了,几乎全场一齐唱!洪卓立,果然人气高啊!

然后阿SA又出翻场,讲咗一阵嘢,唱埋嗰两首歌,就完囖

不过张飞係我用相当于听讲係30蚊既M值换翻离既,睇到咁多嘢,简直就係物超所值啦!

就係可怜我嗰只可怜既暴猪等咗我4个钟啫,哈哈

  评论这张
 
阅读(95)| 评论(4)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017